Lex van Wijk (1949) is opgeleid als civiel ingenieur, maar geleidelijk aan 'afgedwaald' naar de zorgsector. Lex werkte tot november 2014 als maatschappelijk Werker voor mensen met een beperking en tot 2017 als coordinator voor de Stichting Mentorschap Limburg. Sinds 1995 is hij daarnaast actief bezig met een oude liefde: tekenen en schilderen. Na een aantal jaren les van diverse locale kunstenaars is hij in 2004 overgestapt naar de Kunstacademie van Tongeren (B).

Na zes jaar de studierichting Schilderen gevolgd te hebben, is Lex overgestapt naar Vrije Grafiek. Van 2012 tot 2017 werkte hij alleen nog in het Experimentele Atelier.

Lex heeft veel geëxposeerd, zowel in Nederlands Limburg als in Belgisch Limburg. Zijn werk bevat schilderijen, collages, grafiek en mengvormen. Recent kwam daarbij het experimenten met driedimensionaal werk.

Na een verhuizing van Zuid-Limburg naar Montfoort (U) is Lex toegelaten tot het Montfoorts Kunstenaars Collectief, een samenwerkingsverband van 22 kunstenaars van diverse disciplines uit Montfoort e.o. (zie www.montfoortskunstenaarscollectief.nl)