De schilderijen op doek worden meestal uitgevoerd in acryl, soms moet toevoegingen van andere materialen zoals papier of draad.

uit 2007 tot 2014 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hanengevecht

2014

Gebatikte katoen op een beschilderde ondergrond (acryl op canvas). De overwinnaar staat fier, de verliezer ligt achterover.

Square # 19 - Verdwaald in de nacht

2014

Blauw op blauw met hier en daar wat rood. Raster, rooster, red mij. Verdwaald in de nacht. De stad lonkt en stoot af, biedt houvast, maar waar klamp ik mij aan vast?

Square # 18 - Spiraal

2014

Een geel doek, een rode spiraal, overgeschilderd, lijnen vormen vierkanten, een onleesbare tekst vult één van de vierkanten. Tegenstelling en harmonie.

Squares # 17 - Stapelingen

2014

Vierkanten op en onder vierkanten op een vierkant doek. Rust en spanning tegelijk, strak en schilderachtig.

Square # 5

2012

Er is maar één zuiver vierkantje in dit schilderij en alle anderen vormen zijn daar van afgeleid.

Venster #2

2012

Als een venster in een huis, als bomen langs een weg, als was aan de lijn, als verte dichtbij.

Venster #1

2011

De onschuld werpt een blik op de wereld En ziet sterren voor 15 minuten Er is een lijn tussen jou en mij Die ons niet bindt

Berglandschap

2010

De expressieve achtergrond, een woest kolkende lucht misschien, wordt getemd door de strakke geometrie van de driehoekjes. Deze laatste zijn van papier.

De dag dat ik jou zag

2010

Dagen worden weken, weken worden maanden ... Hoewel elke dag weer anders is, treedt er toch ook een zekere sleur op. Niet persé vervelend, maar toch. En dan, plots, is daar die bijzondere ontmoeting. Die dag krijgt vleugels, die dag krijgt kleur. Om nooit meer te vergeten.

PUFET

2010

Een schilderij dat je ook op z'n kop kunt lezen. De afbeelding is afgedekt met verschillende kleuren tule, waardoor het werk iets misterieus krijgt.

Rode appel

2010

Uitgangspunt was een collage van schilderijen van bekende schilders. Uiteindelijk is het een geheel eigen schilderij geworden waar nog fragmenten herkenbaar zijn van Gauguin en Kandinsky.

Square # 2

2010

Vierkanten die langzaam verdraaien tot er een middelpunt is bereikt.

Tederheid

2010

Op een abstract schilderij, waarover ik niet tevreden was, ontstond een nieuw schilderij van twee mensen die elkaar heel teder benaderen. Aan de randen is de abstrachte onderschildering te zien, maar in de structuur onder dit lieve portret ook. Hierdoor krijgt het schilderij een gelaagdheid en een interne tegenstelling die het heel boeiend maakt.

Theedoek

2010

Spelend met vierkanten die geleidelijk vervormen in ruiten. Wit op een blauwe ondergrond. Het geeft de suggestie van een ronde vorm of zelfs van een ouderwetse theedoek.

Zomerweide

2010

Fietsend door Frankrijk komen we soms een wildebloemenweide tegen met klaprozen, korenbloemen, boerenwormkruid, vlas, margrieten en wat al niet meer. Prachtig! In de Kunsthal in Rotterdan stond ik eens oog in oog met een werk van Bridget Riley. Indrukwekkend! Door beiden geinspireerd ontstond dit werk: 'Zomerweide'.

Gebonden landschap

2009

Men neme: Een schildersdoek, een beetje rood, blauw geel en een paar draden. Resultaat? Een (minimalistisch) landschap.

Helmgras

2009

Het bijzondere van Helmgras is dat het op duinzand kan groeien: Weinig tot geen water, felle zon, harde wind, zeer arme, zoute grond. Een echte overlever! En de plant houdt het zand ook nog op zijn plaats.

Het huis van de Meester

2009

Ik heb een technische achtergrond: ik heb weg- en waterbouwkunde gedaan en stedebouwkunde en uiteindelijk als maatschappelijk werker aan het werk. In mijn schilderwerk komt die achtergrond soms heel subtiel en soms heel duidelijk naar voren. In dit werk lijkt een wiskundige formule verweven met de bouwtekening van een huis.

Panta Rhei #2

2009

Panta Rhei, alles stroomt, als een rivier in zijn bedding als de wolken in de lucht, als de geest over de aarde.

Puzzled

2009

Soms is het leven om je heen chaotisch. Er moet vanalles, je wilt vanalles, het één is nog dringender dan het ander. Dan is het goed om even achteruit te zitten en na te denken. Je laat je niet gek maken. Je brengt structuur aan, stelt prioriteiten en je kunt weer verder. Zonder 'Puzzled' te raken.

Familieberichten

2008

In de kelder van het museum van Dijon zijn de Romeinse graven opgesteld. Familieleden bestelden een grafmonument en lieten het protret van de overledene vaak door een beeldhouwer uitbeelden. Opdat de gestorvene niet vergeten zou worden. Toen ik dit portret maakte in zwarte en witte acryl en met als middentonen krantenpapier, gebruikte ik de beurskoersen en de familieberichten voor de grijstinten. Het 'eeuwige' marmer afgebeeld met het wegwerppapier van de grant bedrukt met de dagkoersen én de overlijdensberichten, die ook geplaatst worden opdat de gestorvene niet vergeten zal worden.

Ons strand

2008

Op bezoek bij de jongste zoon in Sevilla, Spanje, een dag naar het strand. We waren bijna de enigen. Het echtpaar voor ons gedroeg zich alsof het hele strand van hen was.

Paspoppen

2008

Antiekmarkt op zondagmorgen in Tongeren. Iedere verkoper doet z'n best om zijn waren zo mooi mogelijk uit te stallen. Je hoeft alleen maar foto's te maken en je hebt de meest bijzondere stillevens. Dit is een stilleven met paspoppen. Ook de hoeden en de omslagdoeken waren te koop.

Vrijheid #2

2008

Een haventerrein annex industriegebied in Stevensweerd. Tussen oud roest en grote machines staat een wagen. Scheef weggezakt, maar kennelijk nog in gebruik. Staat de wagen er al lang? Wanneer wordt de wagen weer verplaatst? Niemand die het weet, maar er is een schijn van vrijheid.

Carrie Rodrigues

2007

Naar een concert geweest van Chip Taylor en Carrie Rodrigues. Indrukwekkend! Stiekum foto's gemaakt en thuis een impressie op doek gezet.

Italiano

2007

Een mix van een portret van wat een Italiaan zou kunnen zijn en drippings met lakverf.

Kerstconcert

2007

Een kerstmarkt in een monumentale boerderij in Heerlen, een vuurkorf, glühwein, koorzang. En dan, in een ruimte apart, een heel intiem kerstconcert met twee cello's. Razendsnel gaan de strijkstokken over de snaren. Het kaarslicht maakt de kleur van het hout van de instrumenten nog warmer dan normaal.

Molen Gronsveld

2007

De tonmolen van Gronsveld (nu gemeente Maastricht) is uniek in zijn bouwvorm. De molen wordt beheerd door vrijwilligers en draai en maalt één maal per maand. Dit schilderij doet een beetje denken aan de Rode Molen, een vroeg werk van Piet Mondriaan.